fbpx

Groepslessen

Power Yoga

Power yoga is een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. Power yoga bestaat uit krachtige oefeningen die je continu herhaalt. Je leert vanuit verschillende ademhalingstechnieken hoe je ademhaling bijdraagt aan je lichamelijke inspanning. Door de herhaling van de krachtige oefeningen en je bewuste ademhaling, kom je in een fijne flow terecht.

XCO

De 45 minuten durende XCORE® Workout is een effectieve, eenvoudige, dynamische en intense core training. De muziek maakt het verschil: de mix van de laatste en beste hits maakt dat je alles wilt geven tijdens de explosieve oefeningen. Voor je het weet, heb je weer een leuke en energieke les gevolgd.

Yinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

HIIT

HIIT is de afkorting voor High Intensity Interval Training. In korte tijd doe je een intensieve training die bestaat uit verschillende oefeningen gecombineerd met een korte periode van rust. De oefeningen volgen elkaar snel op. Een HIIT-workout duurt vaak 30 minuten, maar kan ook iets korter of langer zijn. Kort maar krachtig dus!

Yin Yoga

De lessen richten zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden (en niet te bewegen zoals bij actievere vormen van Yoga) bereik je het stugge bindweefsel.

Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je je in vel zit (ook weer letterlijk en figuurlijk).

R&B Yoga 

(binnenkort een nieuwe omschrijving)

Bodyshape

Bij BodyShape werk je zowel aan je houding, als je uithoudingsvermogen als je spierkracht. BodyShape heeft raakvlakken met onder andere aerobics. En als je de choreografie van zumba te lastig vindt en BodyAttack te ‘high impact’, dan is een BodyShape een echte aanrader. 

Je werkt tijdens de les met losse gewichtjes. En wil je een oefening zwaarder of juist makkelijker maken? Dan staat de gecertificeerde instructeur altijd voor je klaar om je alternatieven te geven. 

Pilates

Door geregeld mee te doen aan onze pilates groepslessen verbeter je kracht, balans en flexibiliteit. De oefeningen versterken je core, wat zorgt voor een sterke wervelkolom en betere houding. Ideaal voor een soepele, maar sterke rug. Je zult al verschil merken na een kleine maand als je twee keer per week een lesje volgt.

 

Senioren gym

Seniorengym is op een verantwoorde manier bewegen voor ouderen.

Alle spiergroepen en gewrichten komen aan bod waarbij de algehele conditie wordt verbeterd.

De lessen worden gegeven onder vakkundige begeleiding.

U bent van harte welkom voor een gratis proefles.

Dynamisch Chatha

Dynamische yoga is een actieve vorm van hatha yoga waarbij de houdingen elkaar in een rustig tempo opvolgen. Het is fysiek minder zwaar dan power yoga, maar intenser dan de hatha yogales.

Een mooie tussenvorm als je wat meer lichamelijke inspanning zoekt. Een houding voelen we een enkele keer na, niet te vaak.
​