fbpx

GROEPSLES

GROEPSLESSEN

KICKBOKSEN

 

Di: 18.00 – 19.00u (kinderen)

Di: 20.15 – 21.15 u (volwassenen)

Do: 20.00 – 21.00 u (Volwassenen)

 

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai). In Nederland is Thom Harinck een bekend persoon die kickboksen introduceerde.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo als wedstrijdsport draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Kickboksen gebeurt in een ring. De deelnemers dragen handschoenen, scheenbeschermers worden afhankelijk van de bond gedragen tijdens nieuwelingenpartijen. Het kickboksen is opgedeeld in een vijftal klassen:

  1. J-klasse (jeugd)
  2. N-klasse (nieuwelingen)
  3. C-klasse
  4. B-klasse
  5. A-klasse

Na drie gewonnen N-partijen wordt men bevorderd naar de C-klasse, na 6 gewonnen C-partijen naar de B-klasse en na acht gewonnen B-partijen naar de A-klasse.

Kickboksen in Nederland is eerder afgeleid van de Japanse variant en lijkt meer op thaiboksen dan op het Amerikaanse full-contact. Het kickboksen in Nederland lijkt op het van Eurosport bekende K-1, alleen mag er wel geclincht worden. Hoe snel de clinch opgebroken wordt is afhankelijk van de klasse en kickboksbond en bij sommige wedstrijden zijn elleboogstoten ook toegestaan, men spreekt dan van Thaise regels of full muay thai.

In het kickboksen zijn er verschillende wedstrijdvormen

Pump/BBB

Ma: 19.45u – 20.45u (Bodypump)

Vrij: 09.00u BBB

(Pump/BBB)  Instructrice: Shirley Vrijsen

Het eerste half uur van deze uitdagende les wordt er met bodypump stangen en gewichtsschijven gewerkt. Met deze oefeningen train je het hele lichaam.  Er wordt vooral rekening gehouden met de vrouwelijke “Probleem” zones. Het 2e half uur is “buik billen benen” (BBB) op een matje. Door middel van deze les zal u een strakker lichaam behalen en behouden

Trampoline/bbb

Ma: 09.00  – 10.00

Wo: 19.15u – 20.15u

(Volwassenen )

Instructrice: Shirley Vrijsen 

Trampoline Fitness is een intervaltraining waarbij je verschillende springbewegingen maakt op een kleine trampoline. … Door de elastische vering in de trampoline train je al je spieren, zonder belasting van je gewrichten. Dit zorgt voor een verbeterde balans en coördinatie van het lichaam. En je verbrandt er uiteraard super veel calorieën mee.

BBB is een rustig half uurtje buik , billen en benen trainen op een matje. Met veel verschillende oefeningen.

CIRCUIT TRAINING

Ma: 18.30 – 19.30 u 

Instructeur: Chiara

Bij deze les circuit trainingen zetten wij 10 verschillende oefeningen uit voor het hele lichaam. Na elke minuut wissel je van oefening, deze les duurt een uur. Het tempo ligt lekker hoog zodat u een uitdagende training krijgt.

Begin het nieuwe jaar goed & Meld je aan voor onze afslankgroepen!!

Val 10 kilo af in 12 weken!!!

* 1x per week trainen met een Personal trainer.
* Iedere week een nieuw voedingsschema.
* Iedere week een weegmoment
* Onbeperkt sporten in onze sportschool.
* Iedere week een voortgangsgesprek.
* Gratis intake

Kosten 62,50 per maand.

Ma: 19.30 – 20.30u  (Irene)

Do: 19.30 – 20.30u  (Melissa)

BOOTCAMP

Di: 18.45 – 19.45 (Volwassenen)

Xcore met gecertificeerd Xcore instructrice Melissa Schenk.

Een intensieve core workout op muziek.

Wo: 09.15 – 10.00 uur

Do: 18.30 – 19.15 uur